Medische fitness

Medische fitness is een verlengstuk van onze fysiotherapeutische hulpverlening. Gezond bewegen en het stimuleren van een actieve leefstijl staan hierin centraal. Bewegen is noodzakelijk om spieren, botten, gewrichten, hart, longen en bloedvaten in een goede conditie te houden. Binnen onze begeleiding gaan we uit van de volgende gedachte:

“mensen, die denken dat ze geen tijd hebben voor lichaamsbeweging, zullen vroeg of laat tijd moeten maken om ziek te zijn”.

Een goede conditie zorgt er voor dat men zich fitter voelt en fitte mensen zijn gezonder  en minder vatbaar voor klachten, zowel lichamelijk als geestelijk.

Verbetering van de totale conditie

Medische fitness is een concept, waarbinnen de beweegprogramma’s niet alleen aandacht wordt geschonken aan kracht en uithoudingsvermogen, maar ook aan lenigheid, coördinatie, stabiliteit en ontspanning van het lichaam. Via een verbetering van de totale conditie wordt getracht de belastbaarheid van uw lichaam te versterken. Tijdens de beweegprogramma’s wordt gewerkt met gebruiksvriendelijke apparatuur voor cardio-fitness en het versterken van kracht, en een diversiteit aan grondoefeningen. Er wordt gewerkt in groepjes van 4-6 personen en wij zorgen voor een persoonlijke en intensieve begeleiding.

Onze doelgroep

Medisch fitness is bedoeld voor mensen met een verminderde belastbaarheid van het bewegingsapparaat. Binnen onze doelgroep vallen bijvoorbeeld mensen die regelmatig last hebben van rugklachten of nek- en schouderklachten. Ook voor mensen met een chronische ziekte, ouderen, vrouwen tijdens en na de zwangerschap en mensen met depressieve klachten kan medische fitness een ondersteuning bieden om zo optimaal mogelijk in conditie te blijven.

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt er een uitvoerige fitheidstest afgenomen om een goed beeld van uw conditie te krijgen. Aan de hand van deze test wordt er een individueel trainingsprogramma opgesteld. In de beweegprogramma’s wordt u geleerd om de mogelijkheden die uw lichaam biedt, zo optimaal mogelijk te benutten.

Fysiotherapie Kitty de Boer Oosterpoort
Neem contact met ons op

We zullen u zo snel mogelijk te woord staan.

Not readable? Change text. captcha txt